Hvad er FGU?

Den forberedende grunduddannelse (FGU) er for dig, der har brug for at blive stærkere fagligt. Fx kan du blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller at komme i job.

FGU er for dig, der har brug for at udvikle dig personligt eller socialt for at komme videre i uddannelse eller job. Måske er du faldet fra en ungdomsuddannelse og har brug for at finde vejen tilbage. FGU er en uddannelse med almene fag, undervisning på værksted og praktik. På FGU kan du vælge imellem forskellige spor.

FGU er en uddannelse på op til to år. Uddannelsen kan sættes sammen efter dine interesser og ønsker.

Hvis ikke du ved, hvilket spor du skal vælge, kan du begynde på et basisforløb. På basisforløbet får du en chance for at snuse til de tre spor. Du kan begynde på basisforløbet, når det passer dig.  Det skal du aftale med din vejleder i kommunen.

FGU er et tilbud til dig, der

• Er under 25 år.
• Ikke har taget eller ikke er i gang med en ungdomsuddannelse.
• Ikke har et fuldtidsjob (defineret som 20 timer pr. uge).

På FGU får du et godt overblik over dine muligheder. Overblikket hjælper dig til at finde vejen til den rigtige uddannelse eller til et job, du godt kunne tænke dig.

Når du går på FGU, kan du få skoleydelse

• Bor du hjemme og er over 18 år, får du 2.747 kr.  pr. måned.
• Bor du for dig selv og er over 18 år, får du 6.378 kr.  pr. måned.
• Er du under 18 år, får du 1.581 kr. pr. måned.

Hvis du har børn, er det muligt at få et tillæg.

Den konkrete månedslån beregnes på timebasis og afhænger derfor af det antal timer, man har været i skole og modtaget undervisning i den pågældende måned.

Du skal være opmærksom på, at du trækkes i ydelse, hvis du ikke møder op til undervisning. Selvfølgelig trækkes du ikke i ydelse, hvis du har lovligt fravær, fx når du er syg.

Hvordan kommer jeg ind på FGU?

Der er ingen adgangskrav til FGU. For at komme ind på FGU skal du tale med din vejleder i kommunen. Læs mere her

Tilbage til oversigten