Bliv elev

FGU Lolland-Falster er for dig, der er mellem 15 og 25 år, og trænger til et fagligt, socialt eller personligt boost, før du er klar til en uddannelse eller for at komme ud på arbejdsmarkedet. Der er ingen adgangskrav for at komme ind på FGU Lolland-Falster. Men for at blive elev skal du først snakke med din UU vejleder. I fællesskab skal I finde ud af, om FGU Lolland-Falster er det rigtige tilbud for dig.  

Adgangskrav  

Der er ingen adgangskrav for at komme ind på FGU Lolland-Falster. For at blive elev skal du snakke med din kommunale UU-vejleder. I skal i fællesskab finde ud af, om FGU er det rigtige tilbud for dig.  

Tal med din kommunale vejleder

Når du kontakter din kommunale UU-vejleder om optagelse på FGU Lolland-Falster, så foretages der en målgruppevurdering. Målgruppevurdering handler ikke om dine karakterer. Det er heller ikke en ny uddannelsesparathedsvurdering. Det er en snak med din kommunale vejleder om dig, og om hvad du synes er spændende, svært og så videre.

Det er derfor ved denne samtale I finder frem til om FGU Lolland-Falster er noget for dig. I sidste ende er det vigtigt, at FGU Lolland-Falster kan hjælpe dig til at få opfyldt dine fremtidsdrømme om enten uddannelse eller job. Hvis din uddannelsesparathedsvurdering fra folkeskolen sagde, at du ikke var parat til uddannelse, er det oplagt at kigge på FGU Lolland-Falster.

Du kan finde din kommunale UU-vejleder i Lolland kommune her.
Du kan finde din kommunale UU-vejleder i Guldborgsund kommune her.

Optagelse  

På FGU Lolland-Falster er der løbende optag. Det vil sige, at du kan begynde, når du er klar. Din studiestart aftales med din kommunale UU-vejleder og vejlederen på den skole, du optages på.  

Prøv FGU Lolland-Falster

Hvis du ikke helt ved, om FGU er det rigtige for dig – eller hvis du er i tvivl om, hvilket spor eller værksted du skal vælge – kan du afprøve uddannelsen i to uger. Det kaldes for et afsøgningsforløb. Hvis det lyder som noget for dig, skal du kontakte din UU-vejleder. 

Du er også velkommen til at kontakte FGU Lolland-Falster, som kan sætte dig i kontakt med din UU-vejleder.

Bliv elev

 

FGU er et tilbud til dig der

Er under 25 år

Ikke har gennemført eller ikke er i gang med en ungdomsuddannelse

Ikke har et fuldtidsjob (Defineret som 20 timer om ugen)

Pjecen: Din vej til uddannelse og job

Din vej til uddannelse og job

 

FGU Lolland-Falster er for dig, der har brug for at blive stærkere fagligt, så du kan blive klar til en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller at komme i arbejde. FGU Lolland-Falster er dog også for dig, der har brug for at udvikle dig personligt eller socialt for at komme godt videre.

Du kan læse mere her.

Få en rundvisning

FGU Lolland-Falster i Maribo

Hvis du gerne vil vide mere om FGU Lolland Falster eller en af vores afdelinger, er du altid velkommen til at kontakte en vejleder og aftale et besøg hos os. Du er også altid velkommen til at få en rundvisning.

Du kan ringe eller sende en SMS til den lokale vejleder her.

Eller ringe på 51179902.